Project Description

 

Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume atât datorita continutului sau nutritiv cât si datorita valorii medicinale. Beneficiile morcovului, o leguma originara din Asia, sunt recunoscute peste tot in lume, aceasta fiind si printre putinele legume apreciate si consumate de copii.

Morcovii au un continut nutritiv complex, astfel ca asigura organismului nostru necesarul de enzime, vitamine si minerale. La fiecare 100 grame de morcov consumat, primim 7, 6 grame de carbohidrati, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grasime, 30 miligrame de calciu si 0,6 miligrame de fier. Morcovii sunt si o sursa importanta de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotina, potasiu si tiamina. Morcovii ne asigura si cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, gasit in toate plantele verzi, insa in cantitati mai mari in morcovi, spanac si pepene galben.

Cancerul este una dintre afectiunile in tratamentul caruia morcovul s-a evidentiat. Cercetarile au aratat ca persoanele care prezinta o lipsa de beta-caroten prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi de cancer. Astfel, specialistii ne recomanda pentru a ne mentine sanatatea, sa consumam morcovi in fiecare zi, in cantitati rezonabile.

Continut bogat in acid folic si beta-caroten

Beneficiile morcovilor asupra sanatatii si asupra prevenirii cancerul se explica prin faptul ca beta-carotenul continut de morcovi poate fi transformat cu usurinta in vitamina A de catre corpul nostru, o vitamina esentiala pentru cresterea celulara sanatoasa si intarirea sistemului imunitar. Studiile au aratat, de asemenea, ca morcovii mai contin si o cantitate mare de acid folic, un tip de vitamina B care are un efect benefic in lupta impotriva radicalilor liberi din organismul nostru. Deoarece morcovii sunt substante solubile in apa, continutul nutritiv este mai bine absorbit in prezenta uleiului. Astfel, este indicat sa amestecati sucul de morcovi cu o picatura de ulei de masline, pentru ca organismul nostru sa absoarba toate elementele nutritive. Simplu sau in combinatie cu alte legume, morcovul este folosit de naturisti in tratarea mai multor afectiuni.

Hipertensiunea arteriala poate fi tratata cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de doua ori pe zi. Terapia trebuie sa se prelungeasca pe o perioada de 30 de zile.

Matreata indepartata cu morcovi

Matreata si problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor. Radeti 200 de grame de morcovi proaspeti, apoi caliti morcovul la foc mic, adaugând sare. Consumati acest amestec o data pe zi.

Tratamentele pentru constipatie includ si ele sucul de morcovi. Pentru a combate constipatia, amestecati intr-un pahar suc proaspat de morcovi, o picatura de ulei de masline si un pic de miere. Beti 80 de mililitri din acest amestec de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Tratamentele naturiste indelungate, pe baza de bate-caroten duc la colorarea pielii in nuante galbui. Din acest motiv, dupa un tratament de cinci zile cu beta-caroten trebuie sa se faca o pauza de doua zile.

Beneficiile consumului de morcovi asupra sanatatii

Sucul de morcovi nu este doar o bautura delicioasa, ci si una extrem de sanatoasa. Despre morcovi cel mai des se spune ca imbunatatesc vederea, insa beneficiile lor nu se opresc aici.

Dimpotriva, un consum regulat de suc de morcovi te ajuta sa slabesti, sa-ti detoxifici organismul si sa previi anumite afectiuni.

Ingredientul vedeta din morcovi este betacarotenul, compusul organic care da legumelor nuanta portocalie.

Cu siguranta consumi frevent morcovi, mai ales ca majoritatea mancarurilor au la baza aceste legume dulci si tari. Insa, in timpul procesului de gatire, se pierde o cantitate importanta de betacaroten, vitamine si minerale. Prin comparatie, sucul de morcovi neprocesat pastreaza toti nutrientii si substantele benefice din legume. Tocmai de aceea trebuie sa consumi regulat aceasta bautura. Daca nu ii cunosti toate beneficiile, ti le spunem noi.

1. Regleaza glicemia si te ajuta sa slabesti

Sucul de morcovi are un indice glicemic mediu (40) si, gratie carotenoidelor, regleaza nivelul de zahar din sange. Prin urmare, iti va conferi o energie constanta si va preveni aparitia senzatiei de foame cateva ore bune. Sucul de morcovi este satios si te ajuta sa ai un metabolism harnic, ceea ce inseamna ca poti slabi armonios.

2. Scade riscul de cancer

Betacarotenul din sucul de morcovi este transformat in vitamina A in organism, iar studiile arata ca aceasta vitamina este un antioxidant foarte puternic si poate combate radicalii liberi responsabili pentru declansarea anumitor tipuri de cancer, printre care cel de piele si cel de san.

Palton dama cambrat cu cordon 6557 bej

3. Iti infrumuseteaza parul

Deficienta de vitamina A se observa cel mai usor la nivelul parului. Acesta isi pierde stralucirea si devine excesiv de uscat. Consuma suc de morcovi, deoarece vitaminele A si E din compozitia lui redau parului tau supletea de altadata.

4. Iti curata sangele

Colesterolul de sange este responsabil pentru aparitia unor afectiuni ale inimii, insa daca incerci sa consumi regulat suc de morcovi, vasele de sange vor fi usor, usor curatate de grasimi, ceea ce inseamana ca vei avea o inima sanatoasa si vioaie.

5. Previne formarea cariilor

Sucul de morcovi este bogat in compusi numiti terpene si lignine, care previn formarea cariilor dentare. In plus, sucul de morcovi te ajuta sa ai o igiena orala optima, deoarece anumite ingrediente active pe care le contine au puterea de a anihila germenii si bacteriile care salasluiesc in mod normal in cavitatea bucala.

6. Imbunatateste digestia si detoxifica organismul

Daca ai o digestie defectuoasa, sucul de morcovi este cea mai buna solutie, deoarece contine enzime care accelereaza descompunerea alimentelor. In plus, minunata bautura portocalie te ajuta sa-ti detoxifici organismul, in special ficatul.

7. Mentine tineretea pielii

Bogat in substante antioxidante, sucul de morcovi mentine tineretea pielii si previne aparitia ridurilor. Trebuie sa stii ca un consum exagerat de suc de morcovi poate produce modificari la nivelul epidermei, adica pielea ta ar putea dobandi o nuanta portocalie. Din acest motiv, este bine sa consumi cu moderatie suc de morcovi (1-2 pahare pe zi), dar in mod constant.

8. Combate retentia apei in organism

Sucul de morcovi contine o serie intreaga de minerale, printre care potasiu, zinc, mangan, cupru si calciu. Potasiul combate retentia apei in organism si te ajuta sa previi aparitia celulitei.

Tu obisnuiesti sa consumi suc de morcovi?